De kracht van Salland, een LEADER-project

Kari’s Crackers streeft naar een liefdevolle, duurzame en menselijke economie waar iedereen meedoet maar ook kleinschaligheid en pure voeding de norm is.

Daarom doet Kari’s Crackers mee met het LEADER-project: ‘’De kracht van Salland’’. Kari’s Crackers is gevestigd in Heino wat onderdeel is van Salland. Salland is een gebied vol prachtige natuur gelegen in het westen van Overijssel. Onder de noemer de Kracht van Salland werkt een hecht netwerk aan vrijwilligers en organisaties aan nieuwe ontwikkelingen in het gebied Salland.

Bij de gedachte aan een cracker met alleen maar Sallandse samenwerking gaat ons hart sneller kloppen. Sallands graan en andere ingrediënten, gemalen bij een Sallandse molen om vervolgens gebakken te kunnen worden in onze bakkerij in Heino. De kracht van Salland richt zich op een andere manier van werken waarin lokale kracht, integrale aanpak en duurzaamheid centraal staan.

Wij van Kari’s Crackers zijn momenteel druk bezig met het ontwikkelen van een Sallandse cracker in samenwerking met lokale boeren uit Salland. Deze samenwerking leidt niet alleen tot een heerlijke cracker met de smaak van heerlijk Sallandse granen maar draagt ook nog eens bij aan het verminderen van de voedselkilometers en het is domweg leuker om met lokale ondernemers een nieuw lokaal product te ontwikkelen; samen smaakt naar meer.

Hoe wij dit doen? Wij gaan bij boeren in Salland kijken naar de verschillende gewassen en laten deze gewassen verwerken bij een lokale molen. Met dit graan maken wij de lekkerste lokale cracker die jij ooit hebt geproefd!

Momenteel zijn we nog druk bezig met de ontwikkeling van onze nieuwe Salland cracker. Hou onze site en social media in de gaten want snel hopen wij meer te kunnen vertellen van onze nieuwe cracker.